Op 29 mei vond de NeurolabNL matchmakingmiddag 2019 in Utrecht plaats. Het thema van deze bijeenkomst was het verbinden van wetenschappers met ministeries, HBO’s en bedrijven. Het doel was de samenwerking tussen deze partijen te stimuleren om zo de impact van wetenschappelijke projecten voor de maatschappij te verhogen. Dit is een van de hoofddoelen van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). Ongeveer 80 deelnemers uit de wetenschap, bedrijven en ministeries kwamen op deze mooie zonnige dag naar het mungebouw in Utrecht om elkaar en elkaars projecten te leren kennen.

Wat gebeurde tijdens de NeurolabNL matchmakingbijeenkomst?

Na de lunch startte Andrea Evers de middag met een presentatie over de doelen van NeurolabNL en introduceerde de NeurolabNL boegbeelden – Andrea Evers (Gezondheid), Katy de Kogel (Veiligheid), Richard van Wezel (Fundamenteel) en Lydia Krabbendam (Onderwijs). Aansluitend gaf NWA programma coördinator Monique Lamine een presentatie over NWA en beantwoorde vragen over de aangekondigde NWA subsidies.

Tijdens de Mix en Match Markt stelden 17 deelnemers hun projecten, ideeën en producten voor. Deelnemers hadden tijdens dit informele forum de mogelijkheid om met relevante potentiële partners te spreken en hun projectideeën te leren kennen.

In een uitgebreide do’s en don’ts sessie deelden wetenschappers van universiteiten en HBO’s, en medewerkers bij ministeries en bedrijven hun ervaringen en do’s en don’ts over samenwerking tussen deze partijen. De highlights en practische punten van de Do’S en Don’ts sessie delen wij hier.

De middag was gemarkeerd door veel interactie,  nieuwsgierigheid en het maken van verbinding tussen mensen die het doel hebben de samenleving door innovatie te verbeteren. Er was veel gelegenheid voor het netwerken, het delen van ervaringen het uitwisselen van advies.

Bekijk hier een korte film (door Cevdet Acarsoy) om een indruk van de dag te krijgen

 

P.s. De foto’s zijn gemaakt door fotograaf Marc de Haan