Amsterdam, 31 juli 2018 – Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober 2018 vindt in Nederland Weekend van de Wetenschap plaats, het grootste landelijke evenement op het gebied van wetenschap en technologie. Publiek krijgt 48 uur lang backstage toegang bij meer dan 350 bedrijven, instituten, universiteiten, (onderzoeks)instellingen en musea waarvan de deuren normaal gesloten blijven. “We moeten jeugd enthousiast maken voor wetenschap en techniek, dat is de basis voor onze toekomst”, aldus André Kuipers die zich om die reden ook dit jaar weer als ambassadeur verbindt aan het wetenschapsweekend. De andere twee ambassadeurs dit jaar zijn kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde en Eveline Crone, hoogleraar Neurocognitieve Ontwikkelingspsychologie.

Op zondag 7 oktober is Eveline te vinden in Leiden (de exacte locatie maakt de organisatie eind augustus via de officiële website bekend). Samen met het Brain and Development Research Center van de Universiteit Leiden en het Startimpuls project van NeuroLabNL gaat ze met het publiek in gesprek over het wetenschappelijk onderzoek naar het ontwikkelende puberbrein. Tegelijkertijd presenteert zij een nieuwe website voor jongeren en een nieuwe uitgave van besteller ‘Het Puberende Brein’ met aandacht voor social media gebruik.

Op weekendvandewetenschap.nl is de meest actuele lijst van de deelnemende organisaties en -veelal gratis- activiteiten opgenomen.