Met gepaste trots stellen we jullie graag voor aan de twee nieuwe jongerenambassadeurs voor NeurolabNL Young:

Even voorstellen: Nikita Gillesen

Mijn naam is Nikita Gillesen en ik ben 21 jaar oud. Ik ben afgestudeerd als mediamanager en ik start vanaf september bij de Academie voor Theaters & Dans in Amsterdam met de opleiding “Productie Podiumkunsten”. Ik heb veel ervaring met het maken van content voor social media en voor mijn laatste stage heb ik podcasts gemaakt in samenwerking met studenten. Ik kijk er naar uit om bij NeurolabNL Young meer te weten te komen over de wetenschap en om deze informatie op een leuke manier aan jongeren door te geven. Ik heb er in ieder geval veel zin in!

Even voorstellen: Sara Langeveld

Mijn naam is Sara Langeveld, ik ben 18 jaar en vanaf augustus woon ik op kamers in Leiden. Dan start ik ook met de bachelor Psychologie, omdat het brein mij mateloos fascineert. Daarom lijkt het me ook zo leuk om als jongerenambassadeur onderzoeken in te duiken en begrijpelijk te maken voor andere jongeren. Hopelijk kan ik samen met Nikita de brug vormen tussen wetenschap en jongeren! Afgelopen jaar heb ik deze brugfunctie tussen jongeren en beleid al vervult als bestuurslid van de Nationale Jeugdraad, dus deze ervaring zal ik ook meenemen als jongerenambassadeur. Ik ben erg benieuwd naar jullie en jullie onderzoek, hopelijk zien we elkaar snel!

Nikita en Sara zijn per 1 augustus begonnen bij de Universiteit Leiden. Ze gaan hard aan de slag om de resultaten van Neurolab bij jongeren onder de aandacht te brengen. We kijken er natuurlijk naar uit hier meer van te horen. Welkom bij het team Nikita en Sara!