REGISTRATIE GEOPEND!

Op dinsdag 10 maart 2020 organiseert de Startimpuls van NeurolabNL in samenwerking met de Startimpuls van NWA-route Jeugd in Ontwikkeling, Opvoeding en Onderwijs het symposium “Handen ineen voor de jeugd” in het Huis Utrecht te Utrecht. Het is twee jaar na de aftrap en er zijn inmiddels 9 onderzoeksprojecten gestart waarmee de routes proberen de positie van jongeren in onze samenleving in kaart te brengen. NeuroLabNL doet dit door vier onderzoeksprojecten te richten op ‘Optimale condities voor leren en veiligheid van jongeren’ en binnen route Jeugd lopen vijf onderzoeksprojecten naar ‘Gelijke kansen voor een diverse jeugd’. Tijdens de bijeenkomst zetten we alles op een rijtje: wat hebben we geleerd in de samenwerking tussen wetenschap en maatschappij tot nu toe?

In het ochtendprogramma staat uitwisseling binnen de routes centraal. De middag is gereserveerd voor verschillende sprekers van buitenaf, waaronder filosoof en schrijver Bas Haring, Anneke Hendriks, projectmanager van de Dopper Foundation en expert op het gebied van jongerenparticipatie en duurzaamheid, en studenten van het Brainboost excellentie programma van MBO Landstede, met hun oplossing om kennis over pesten over te brengen op jongeren. In het onderstaande overzicht het volledige programma:

Programma

Ochtend (besloten)
Ochtendsessie voor projectpartners die hiervoor een aparte uitnodiging ontvangen. Lunch is inbegrepen.

Middag (open)
13.00 Opening
13.05 Prof. Bas Haring, hoogleraar ‘Publiek begrip van wetenschap’ en volksfilosoof – over samenwerking tussen wetenschap en maatschappij
13.35 Anneke Hendrikx, Projectmanager Academy bij Dopper – over samenwerking in een maatschappelijke onderneming

14.05 Studenten Brainboost van MBO Landstede – kennis over pesten overbrengen op jongeren
14.15 Pauze
14.45 Interactieve deelsessies over samenwerking tussen praktijk en wetenschap bij
1. ‘Onderwijs en Leren’
2. ‘Problemen in ontwikkeling’
16.45 Borrel

Inschrijven? Klik dan hier!

Het pdf-bestand van de officiële uitnodiging vind je in de volgende link: uitnodiging symposium 10 maart 2020.

Wat: Symposium “Handen ineen voor de jeugd” van NeuroLabNL en Jeugd in Ontwikkeling, Opvoeding en Onderwijs

Wanneer: dinsdag 10 maart 2020

Waar: Het Huis Utrecht (Boorstraat 107) te Utrecht