Wearables in Practice meets Artificial Intelligence

Vrijdag 14 oktober 2022 van 9.00-17.00 uur bij de universiteit Leiden

Wearables in Practice (WIP) Symposia worden regelmatig kosteloos georganiseerd door de verschillende WIP-leden. De leden bestaan uit mensen die draagbare technologie inzetten in (wetenschappelijk) onderzoek, (kleine) pilots, of gewoon een nieuwe wearable willen testen. Het doel van de WIP symposia is  het overbruggen van de kloof tussen wetenschap en praktijk en ervaringen met wearables te delen.

Op dit moment worden in Nederland verschillende projecten uitgevoerd waarin de waarde van draagbare technologie in de gezondheidszorg wordt bestudeerd. Deze projecten variëren in omvang, sommige zijn kleinschalig en gericht op het verkennen van de mogelijkheden van draagbare technologie. Andere projecten hebben een longitudinaal, observerend en data-intensief karakter en vragen veel nieuwe vaardigheden van onderzoekers, clinici, of begeleiders die eraan werken.

Zes jaar geleden zijn we gestart met het organiseren van een netwerk van mensen die aan dit soort projecten werken. Inmiddels zijn we toe aan het 8e symposium. Deelname aan de symposia is gratis en wordt bekostigd door de organisator van het symposium. Deze keer wordt het symposium door PLNT Leiden georganiseerd. De Symposia stellen geïnteresseerden in staat om samen te komen en hun bevindingen aan elkaar te presenteren en / of hun ervaringen met het toepassen van Wearables in hun vakgebied te delen. Tijdens de lunch en borrel op deze symposia is er volop gelegenheid om elkaar te leren kennen, vragen te stellen, informatie en ideeën uit te wisselen om ons vakgebied zowel wetenschappelijk als in de praktijk te belichten.

Het volgende WIP symposium wordt georganiseerd in samenwerking met de universiteit Leiden (LIACS en SAILS) en de “Young Academy Leiden”. Het onderwerp voor de bijenkomst is “AI for assessing population health”. Er zijn diverse interessante presentaties en demo’s waarin verschillende Wearable thema’s centraal staan. Je kunt je inschrijven via de website:

https://wearablesinpractice.com/2022/05/30/8th-wearables-in-practice-symposium/

Of de LinkedIn pagina:
https://www.linkedin.com/groups/12085181/